Meni Zapri

Na otvoritvi LIHGA 2018

Vsake dve leti se v razstavnem centru Schaan, ki leži v samem srcu industrijskega centra Kneževine Lihtenštajn, odvija razstava LIHGA (Liechtensteinische Industrie-, Handels- und Gewerbe-Ausstellung). To je osrednje Lihtenštajnsko industrijsko in trgovsko razstavišče.

LIHGA je potekala tudi letos in sicer od 31. 08. do 08. 09. 2018 v Schaan-u. Osrednji gost leta 2018 je bila občina Mauren, ki je ena izmed enajstih občin Kneževine Lihtenštajn.

Na otvoritvi LIHGA, ki je bila v znamenju 40-letnega jubileja so bili v soboto 1. septembra 2018 prisotni tudi predstavniki in člani našega združenja, saj smo se pozitivno odzvali na povabilo LIHGA. Sašo Jelnikar, direktor SLO – FL inštituta; Aljoša Iskra, uspešni gospodarstvenik in Reto Walter Brunhart, kot svetovalec predsednika združenja, so se v Schaanu srečali z vodstvom LIHGA. Seznanili smo se s filozofijo in vizijo razstavišča, ki ga obiskujejo ne le lokalni prebivalci, pač pa tudi vidni predstavniki gospodarstva in politike v regiji. Sprejel se je dogovor, da bodo predstavniki LIHGA že letos obiskali Slovenijo in s svojim poslanstvom nagovorili našo domačo ciljno skupino podjetnikov.

(z leve proti desni) Predsednik vlade Adrian Hasler; Reto Walter Brunhart, prinčev agent; Sašo Jelnikar, direktor Poslovnega Inštituta združenja.
(z leve proti desni) Predsednik vlade Kneževine Lihtenštajn Adrian Hasler; Reto Walter Brunhart, prinčev agent; Aljoša Iskra, direktor Tim Valores.

Začeti kontakti in poslovni stiki, ki smo jih s tem obiskom pridobili so dobra popotnica za naprej. Slovenija in s tem tudi domači poslovni svet bi tako lahko pridobila nadaljnje možnosti sodelovanja v LIHGA, kar je lep obet za utrjevanje medsebojnega poslovnega in bilateralnega sodelovanja, s tem pa tudi še več uspeha.

X