Meni Zapri

Obisk Lihtenštajna na njihov državni praznik 15. avgust 2018

Kot vsako leto, Lihtenštajn obeležuje svoj državni praznik 15. avgusta 2018. Tokrat so se pod mogočnim gradom Vaduz mudili naši cenjeni člani Združenja Slovensko – lihtenštajnskega prijateljstva, v prvi vrsti gospod Aljoša Iskra, direktor podjetja Tim Valores, ter naša nemška člana Anna Bereuter ter Ralf Wendland.

Tudi letos je zbrano množico pod gradom nagovoril prestolonaslednik Alois, ter predsednik Lihtenštajnskega parlamenta – Landtaga – Albert Frick. Vsako leto so na praznovanje povabljeni tudi veleposlaniki, med katerimi se je praznovanja udeležila tudi naša cenjena veleposlanica v Švici nj. eksc. mag. Marta Kos Marko.

Vir: www.vaterland.li

Vir: www.vaterland.li

Fotografija: osebni arhiv

Po končanem uradnem delu, se je tako množica izbranih povabljenih počasi pomaknila v Rožni vrt na gradu Vaduz, kjer so si  lahko izmenjali tudi nekaj besed z knezom Hansom-Adamom II, prestolonaslednikom Aloisom, njegovo soprogo Sophie, ter vodstvom vlade Kneževine Lihtenštajn. Prisrčne pozdrave je prestolonasledniku princu regentu Aloisu v našem imenu izročil gospod Aljoša Iskra, kateri mu je obljubil, da bo prelepe pozdrave izročil tudi svojemu stricu princu Nikolausu, ter soprogi princesi Margarethi, ki smo ju gostili v prejšnjem letu v Celju in Rogaški Slatini, ter se dogovorili, da se še večkrat ponovno osebno srečamo.

Člani Združenja so suvereno zastopali naše barve

Pozdrav med našim članom Aljošem Iskra ter prestolonaslednikom Aloisom

Zaradi visoke stopnje požarne ogroženosti, so žal tradicionalni spektakularni ognjemet letos prepovedali in namesto tega priredili 15 minutni laserski program, projektiran na grad Vaduz, ki vsekakor ni razočaral množico, katera je praznovala in se veselila ob državnem prazniku še do jutranjih ur.

Vir: www.vaterland.li

 

Še več aktualnih informacij o letošnjem »Knezovem dnevu« v Lihtenštajnu so vam že na voljo na uradni strani dogodka: Staatsfeiertag

Prav tako si lahko ogledate naše lanskoletno praznovanje ob državnem prazniku na: http://www.slo-fl.eu/obisk-lihtenstajna-ob-njihovem-drzavnem-prazniku/

Že v jeseni bomo vnovič na uradnem obisku v Kneževini Lihtenštajn

Predstavniki in vodstvo našega združenja in poslovnega inštituta pa se bomo že v začetku jeseni, to je v času od 24. do 26. septembra 2018, v polnem številu, mudili vnovič v Kneževini Lihtenštajn. V ponedeljek, prvega dne obiska, je predviden vodeni turistični ogled Lihtenštajna. V  Liechtenstein Institutu (St. Luziweg 2, 9487-Bendern, Lihtenštajn) se bomo srečali z vrsto pomembnih gospodarstvenikov in javnih delavcev, v okviru Lihtenštajnskega seminarja, v torek, 25. septembra 2018. V sredo, 26. septembra 2018, dopoldne je na sporedu obisk mednarodne multinacionalke Hilti, kasneje popoldne pa imamo sprejem pri prestolonasledniku princu Aloisu na gradu Vaduz. Načrtujemo še vrsto bilateralnih stikov s slovensko skupnostjo, univerzo, kulturnimi ustanovami. Velikega pomena za nadaljnjo medsebojno sodelovanje je spoznavanje poslovnih prednosti in vplivnih podjetij in organizacij v FL, ki jih bomo na tem obisku spoznavali. V ospredju nam bo predstavitev tekočih aktivnosti za naš projekt Slovenski dan v Kneževini Lihtenštajn 2019, ki ga želimo, ob podpori Norveškega finančnega mehanizma, Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo RS, kulturnih ustanov in Uradom RS za Slovence po svetu, izpeljati, kot darilo Slovenije ob 300 letnici moderne kneževine, ki bo v letu 2019.

X