Meni Zapri

“SLOVENSKI DAN V LIHTENŠTAJNU OB 300. LETNICI KNEŽEVINE” VAS VABI K OBISKU IN UDELEŽBI

Ambiciozno je zastavljen Slovenski dan ob 300-letnici Kneževine Lihtenštajn, ki že dobiva svojo obliko, saj bomo v Mestni hiši v Vaduzu (mestna rdeča dvorana) in pred njo (na trgu) izpeljali vsebine, s katerimi si želimo, kot prijateljska in alpska dežela, predstaviti državljanom in obiskovalcem Kneževine Lihtenštajn. 

Projekt Slovenski dan v Lihtenštajnu snujemo kot predstavitev naše domovine ob slovesni 300. letnici Kneževine Lihtenštajn, ki bo doživel svoj vrhunec v soboto, 7. septembra 2019 v Lihtenštajnu in že vabimo vsa zainteresirana podjetja, da se predstavijo na tem izjemnem gospodarskem trgu Lihtenštajna in hkrati Švice, ki predstavljata srce te bogate alpske regije.

Slovenski dan v Lihtenštajnu bo razdeljen v tri sklope in sicer na bilateralni del, poslovni del, ter kulturni del:

V bilateralnem delu, ki bo na omenjeni dan potekal zjutraj med 9.00 in 11.00 uro na izbrani lokaciji, in je namenjen voditeljem, ter najvišjim predstavnikom lihtenštajnske in slovenske vlade ter vabljenih organizacij, podjetij in bank, ter najvišjim predstavnikom diplomacije. Po srečanju in strukturirani debati o medsebojni vzajemni krepitvi in sodelovanju med obema trgoma, katera imata nemalo skupnih točk in vizij za razvoj, se bodo predstavniki nato pomaknili proti poslovnemu delu s stojnicami, z izbrano slovensko kulinariko in ponudbo slovenskih podjetji.

V poslovnem delu bo tako med 10.00 in 18.00 uro mogoče okusiti pristne kulinarične slovenske specialitete, kjer seveda tudi ne bo manjkala žlahtna slovenska kapljica izbranega slovenskega vinarja. Velik prostor namenjamo tudi slovenskemu turizmu, ki ga bo predstavljala Slovenska turistična organizacija. Tu bomo sledili bogati slovenski krajini, kot je etnografska turistična dežela Brda, neštetim krajem z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, katere je moč videti samo v naši deželi, ter sproščujočimi kotički z zdravilno vodo, katere sloves sega daleč po svetu. Vzdušje bo popestrila tudi folklorna skupina s slovenskimi narodnimi nošami ob spremljavi izkušenega harmonikarja. 

V poslovnem sklopu (na trgu pred ali v Mestni hiši Vaduz) se bo predstavila Slovenija s svojimi investicijskimi  možnostmi v okviru predstavitve SPIRITA SLOVENIJE. Prav tako se bodo tu predstavila naša slovenska podjetja, ki bodo v vlogi pokroviteljev dogodka. Naši pokrovitelji in partnerji bodo stalno na voljo javnosti in medijem ter potencialnim poslovnim partnerjem in obiskovalcem, s svojo vizijo in proizvodi, ki izstopajo iz povprečja na slovenskem trgu.

Pokrovitelji dogodka bodo imeli v okviru poslovnega dela še poseben poslovni program, ki organiziran izključno za pokrovitelje in poslovne partnerje dogodka, ki bo vključeval izbrani kulturno – turističen ogled znamenitosti Kneževine in VIP poslovno srečanje. Predstavljeni bodo tudi vodstvu Kneževine Lihtenštajn.

V okviru prireditve se bo odvil še kulturni del dogodka, ko bomo v popoldanski uri v mestni dvorani v Vaduzu, pod taktiko baritonista g. Zdravka Pergerja, izpeljali Koncert opernih arij. Pričarali nam bodo užitke Rossinija, Verdija, Puccinija in zlasti slovenskih, lihtenštajnskih in švicarskih avtorjev. Verjamemo, da nam bodo tudi kulturne vsebine pričarale nepozabne “radožive” glasbene in kulinarične trenutke.

Večer poln glasbe in sproščenega vzdušja bo odprtega tipa, kjer so dobrodošli vsi obiskovalci in prijatelji na neponovljiv glasbeni most med Slovenijo in Lihtenštajnom. Večer bomo nato zaključili s sklepnim druženjem ob degustaciji slovenske kulinarike, ter nazdravili z rujno kapljico ob vrhunsko izpeljanem dogodku.

Povabilo k vaši udeležbi na dogodku:

Vsa zainteresirana podjetja, organizacije, obrtnike in podjetnike vabimo, da se nam predstavite na info@slo-fl.eu in skupaj pripravimo nepozabno vašo predstavitev na Slovenskem dnevu v Lihtenštajnu – darilu ob 300. letnici Kneževine Lihtenštajn, ki bo 7. septembra 2019 in na drugih dogodkih, ki bodo še sledili (LIHGA 2020). 

Tudi z vašo udeležbo in pomočjo želimo nadaljevati aktivnosti za izvrševanje skupnega kulturnega, bilateralnega in poslovnega življenja v regiji. To je danes že pot v našo in vašo nadaljnjo uspešno poslovno sodelovanja med deželama. 

POVABILO K SODELOVANJU

Veselimo se vaše udeležbe na dogodku, kjer lahko nastopate tudi kot naš član (poslovni partner) ali pokrovitelj dogodka. V kolikor bi  želeli sodelovati kot pokrovitelj “SLOVENSKEGA DNEVA V LIHTENŠTAJNU OB 300. LETNICI KNEŽEVINE”, nam pišite na info@slo-fl.eu in poslali vam bomo še več informacij o sodelovanju. 

Naši člani so na dogodku gostje oziroma sodelujejo na različnih področjih kjer je potrebno. V tem primeru morate biti naš član.  Vpis (in pogoji) za nove člane je možen: TUKAJ    

Hvaležni bomo vaši pripravljenosti za pokroviteljstvo dogodku, ki je lahko izziv za nadaljevanje zgodbe o uspehu v našem skupnem alpskem življenjskem prostoru.

Vljudno vabljeni!

X