Meni Zapri

“SLOVENSKI DAN V LIHTENŠTAJNU OB 300. LETNICI KNEŽEVINE” VAS VABI K OBISKU IN UDELEŽBI

Slovenski dan ob 300-letnici Kneževine Lihtenštajn je ambiciozno zastavljen dogodek, saj bomo v Knežji vinoteki v Vaduzu izpeljali vsebine, s katerimi si želimo, kot prijateljska in alpska dežela, predstaviti državljanom in visokim gostom iz te lepe in kapitalno nadvse vplivne alpske Kneževine Lihtenštajn.

Projekt Slovenskega dneva v Lihtenštajnu se bo odvil v petek, 6. septembra 2019 in je namenjen poslovnemu in prijateljskemu utrjevanju medsebojnih odnosov, ogledu podjetij in sprejemu, ki ga naše združenje in poslovni partnerji pripravljamo, ob tej priložnosti v čast Kneževini Lihtenštajn.

Dopoldanski in dnevni ogledi (od 9.00 ure – 17.00 ure) so namenjeni izbranim gostom, da si ogledajo nekaj uglednih svetovnih podjetij oz. bank (pripravili smo 3 odlične opcije) in izbrane kulturne znamenitosti kneževine, ki se jih bo moč ogledali ob podanem terminu glede na prednostno možnost sprejema pri knežji družini. 

Osrednji dnevni dogodek Slovenskega dneva (od 18.00 ure dalje) bo v knežji vinoteki (Die Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein) v Vaduzu:

  • Sprejem ob 18.00 uri – Sprejem gostov (mala dvorana);
  • Ob 18.30 uri – Degustacija (vino, pršut);
  • Ob 18.45 – 19.30 ure: Uradni del – slovesnost (otvoritev slovenskih vin v vinoteki – protokolarni dogodek)
  • Ob 19.35 uri: Večerja in druženje ob kulturnih presežkih – velika dvorana (umetniki bodo pod taktiko baritonista g. Zdravka Pergerja izpeljali Koncert opernih arij). 

Na Slovenskem dnevu v Kneževini Lihtenštajn ne bo manjkalo pristnih kulinaričnih slovenskih specialitet, kamor sodi tudi žlahtna slovenska kapljica izbranih slovenskih vinarjev in pripadajoča kulinarika. Posebno pozornost namenjamo slovenskim turističnim danostim, ki jih predstavlja Slovenska turistična organizacija.  V ospredju bo tudi naše kmetijstvo, saj program sledi bogati slovenski krajini, kot so etnografske turistične dežele Brda, Kras in Primorska z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, katere sloves sega daleč po svetu.

Poslovna nadgradnja dogodka bo zagotovljena z udeležbo in sprejemi pri uglednih poslovnih in bančnih subjektih v Lihtenštajnu že v dopoldanskih urah, zvečer pa tudi z neposrednim druženjem v Knežji vinoteki. Poslovno in investicijsko razsežnosti dogodku omogoča podpora naše Javne agencije SPIRIT SLOVENIJA. Prav tako se bodo na dogodku srečala tista slovenska podjetja, ki bodo v vlogi pokroviteljev dogodka. Naši pokrovitelji in partnerji bodo stalno na voljo javnosti in medijem ter potencialnim poslovnim partnerjem in obiskovalcem, s svojo vizijo in proizvodi, ki izstopajo iz povprečja na slovenskem trgu. Predstavljeni bodo tudi vodstvu Kneževine Lihtenštajn.

V okviru prireditve se bo odvil še kulturni del dogodka, saj bomo v večerni uri v Knežji vinoteki v Vaduzu, pod taktiko baritonista g. Zdravka Pergerja, izpeljali Koncert opernih arij. Pričarali nam bodo užitke Rossinija, Verdija, Puccinija in zlasti slovenskih, lihtenštajnskih in švicarskih avtorjev. Verjamemo, da nam bodo tudi kulturne vsebine pričarale nepozabne “radožive” glasbene in kulinarične trenutke.

Večer poln vrhunskega vina in glasbe ter sproščenega vzdušja bo neponovljiv poslovno – turistični in kulturni most med Slovenijo in Lihtenštajnom. Večer bomo nato zaključili s sklepnim druženjem ob degustaciji slovenske kulinarike, ter nazdravili z rujno kapljico ob vrhunsko izpeljanem dogodku.

Povabilo k vaši udeležbi na dogodku:

Vsa zainteresirana podjetja, organizacije, obrtnike in podjetnike vabimo, da se nam predstavite na info@slo-fl.eu in skupaj pripravimo nepozabno vašo predstavitev na Slovenskem dnevu v Lihtenštajnu – darilu ob 300. letnici Kneževine Lihtenštajn, ki bo 6. septembra 2019 in na drugih dogodkih, ki bodo še sledili (LIHGA 2020). 

Tudi z vašo udeležbo in pomočjo želimo nadaljevati aktivnosti za izvrševanje skupnega kulturnega, bilateralnega in poslovnega življenja v regiji. To je danes že pot v našo in vašo nadaljnjo uspešno poslovno sodelovanja med deželama. 

POVABILO K SODELOVANJU

Veselimo se vaše udeležbe na dogodku, kjer lahko nastopate tudi kot naš član (poslovni partner) ali pokrovitelj dogodka. V kolikor bi  želeli sodelovati kot pokrovitelj “SLOVENSKEGA DNEVA V LIHTENŠTAJNU OB 300. LETNICI KNEŽEVINE”, nam pišite na info@slo-fl.eu in poslali vam bomo še več informacij o sodelovanju. 

Naši člani so na dogodku gostje oziroma sodelujejo na različnih področjih kjer je potrebno. V tem primeru morate biti naš član.  Vpis (in pogoji) za nove člane je možen: TUKAJ    

Hvaležni bomo vaši pripravljenosti za pokroviteljstvo dogodku, ki je lahko izziv za nadaljevanje zgodbe o uspehu v našem skupnem alpskem življenjskem prostoru.

Vljudno vabljeni!

X