Meni Zapri

Zbornik “Obisk princa Nikolausa s soprogo v Deželi Celjski” je že na voljo

Mlado in lepo rastoče “drevo prijateljstva” se je v prvih oktobrskih dneh že odelo v lepo jesensko oblačilo

V četrtek, 5. oktobra 2018, bomo našim prvim gostom in poslovnim partnerjem že pričeli pošiljati zbornik, ki smo ga izdali (v A4 formatu, broširana vezava, 96 strani).

Zbornik “Obisk princa Nikolausa von und zu Liechtenstein in princese Margarethe vou und zu Liechtenstein v Deželi Celjski, 28. in 29. avgusta 2017, ob razglasitvi Slovensko – Lihtenštajnskega poslovnega inštituta” je pripravljen v dvojezični izvedbi (slovensko in angleško) in je bogat v sliki in besedi.

Zborniki so na voljo

Princu in prazničnemu dogajanju sledimo vse dni visokega obiska, od Celja do Rogaške Slatine. To pot pričenjamo na dan 5. maja 2017, ko smo v prostorih viteškega priorata v Celju imeli tiskovno konferenco ob prihodu Lihtenštajnskega princa. Poleti, 15. avgusta 2017, nas je pot pripeljala v Kneževino Lihtenštajn, kjer smo se srečali s knežjo družino in člani  Lihtenštajnske vlade, za njihov osrednji državni praznik.  Na dvodnevnem obisku, teden kasneje, konec avgusta 2017, pa se je nato v Celju in Rogaški Slatini mudil princ Liechtensteina Nikolaus von und zu Liechtenstein s soprogo, princeso Margaretho. To je prvi obisk visokega gosta v Celju, ki je prišel na povabilo našega Združenja Slovensko-Lihtenštajnskega prijateljstva z namenom krepitve medsebojnega sodelovanja.

Princa s soprogo so v Celju sprejeli in pozdravili župan Bojan Šrot in člani Viteškega reda Svetega Jurija iz Karantanije. Sprejemu v središču mesta je sledil ogled dvorane pod Celjskim stropom v pokrajinskem muzeju, kjer je župan dejal, da je obisk liechtensteinskega para tako poslovne kot prijateljske narave.

Velika prijatelja našega združenja in poslovnega inštituta: princ Nikolaus in princesa Margaretha von und zu Liechtenstein

Po prinčevem vpisu v knjigo častnih gostov sta si gosta ogledala Knežji dvor in Stari grad, v večernih urah pa sta se udeležila slovesne prireditve v Grand hotelu Rogaška, kjer je princ razglasil pred kratkim ustanovljeni Slovensko-Lihtenštajnski poslovni inštitut. Slovesnosti se je udeležilo vrsto uglednih gostov, v imenu lokalne skupnosti pa je visokega gosta pozdravil mag. Branko Kidrič, župan Rogaške Slatine.

Prinčevski par in drugi visoki gostje, med njimi tudi slovenski veleposlanik v Švici in Kneževini Lihtenštajn mag. Franc Mikša s soprogo, ki sta ves čas tudi spremljala princa, so se naslednjega dne udeležili tudi zajtrka s princem. Nato je sledil še program v Mrežnem podjetniškem inkubatorju, kjer je tudi že postavljen uradni sedež novega poslovnega inštituta. Ob tej priložnosti smo zasadili v Rogaški Slatini tudi drevo prijateljstva, ki nas bo še naprej spominjalo na lepe skupaj preživete trenutke in nas opogumljalo k rasti in negovanju medsebojnega prijateljstva med narodoma, trdni povezanosti našega združenja s knežjo družino ter k aktivni poslovni in vsestranski krepitvi sodelovanja.

“Cilj je, da bi dežela Celjska v doglednem času postala most med deželami alpske makroregije in Slovenije,” zato je prav, da bo ta zbornik tudi na vaši knjižni polici. Gre za zgodovinski trenutek.

V kolikor si zbornik želite prejeti tudi vi nam to prosimo sporočite na info@slo-fl.eu

X