fbpx
Meni Zapri

junij, 2021

26junalldayalldayPraznovanje Dneva državnosti Slovenije

Več

Podrobnosti

VABIMO VAS NA TRADICIONALNI PIKNIK ČLANOV IN PRIJATELJEV ZDRUŽENJA IN VITEŠKEGA REDA, OB DNEVU DRŽAVNOSTI SLOVENIJE 2021

Dan državnosti je osrednji slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija, in je dela prost dan v Republiki Sloveniji. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. Dva dni kasneje, 27. junija, se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela slovenska osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost.

Na predvečer praznika se bomo radi udeležili različnih uradnih prireditev in tudi sv. maše za domovino. Praznični vikend pa že tradicionalno obeležujemo s skupnim piknikom naših članov in prijateljev, kjer se v veselem duhu družimo in veselimo.

Že v dopoldanskem času se bomo člani in prijatelji združenja in Viteškega reda srečali v soboto, 26. junija 2021, na pikniku, ki bo na zasebnem prireditvenem prostoru na lokaciji Ljubljana- Črnuče, ob Savi.

Letos bo še prav veselo, saj Slovenija praznuje 30-letnico samostojnosti in suverenosti.

Predstavili pa se nam bodo tudi naši letošnji viteški kandidati, ki s svojo dobro voljo že krepijo našo viteško bratovščino. Prijazno dobrodošli!

Vaše cenjene prijave (rezervacije) že zbiramo na: info@viteski.red.si in info@slo-fl.eu

Veselimo so skupnega praznovanje in veselega druženja!

Čas

Celi dan (Sobota)

X