fbpx
Meni Zapri

Naši izzivi v letu 2020

VABIMO VAS NA SKUPNO POT POSLOVNEGA USPEHA IN BOGATE KULTURNE DEDIŠČINE

Živimo v regiji, ki je po stopnji razvitosti v samem vrhu evropske zgodbe o uspehu, tudi v novem prihajajočem desetletju.

K sodelovanju vabimo vse naše zavzete člane in poslovne partnerje ter nove sodelavce, da se nam pridružite pri sodelovanju in iskanju skupnih ciljev. Veselimo se vaše podpore na tej poti in udeležbe pri naših ciljnih projektih ali delu njegovih vsebin, ki bi vas zanimal ali bi bil za vas lahko pomemben.

V “Združenju Slovenija – Lihtenštajn” imamo za tekoče leto 2020 že pripravljene smele vsebine za izvedbo osrednjega projekta, ki bo naš smerokaz v prihajajoči novi dekadi : “POSLOVNI ALPSKI MOST – KULTURNI UTRIP SLOVENCEV ZA GOSPODARSKO IN MEDNARODNO PREPOZNAVNOST V REGIJI”.

Združenje Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva pristopa k koordinaciji projektnih vsebin za leto 2020. S skupnimi močmi pripravljamo programska izhodišča za tekoče projekte, ki nadaljujejo našo zgodbo iz preteklega leta. Ta zgodba smiselno nadaljuje in nadgrajuje poslovno in kulturno vpetost našega mednarodnega združenja in socialno, kulturno karizmo naše viteške bratovščine iz Millstatta.

Projekt “POSLOVNI ALPSKI MOST” želi v prvi vrsti poslanstvo novoustanovljene “Fundacije SLO – FL združenja” predstaviti v ožji in širši Alpski makro-regiji.

Pri tem imamo v ospredju:

  • družbeno-koristne cilje, ki jih ima Fundacija, v okviru svojega poslovnega, bilateralnega in kulturnega angažiranja ter na tej osnovi v praksi
  • na najbolj primeren način uresničiti in vrednotiti cilje, ki smo jih javno izpostavili skupaj s princem Nikolausom von und zu Liechtenstein, 28. avgusta 2017 v Rogaški Slatini in 5. septembra 2019 v Triesnu.

»Fundacija Slovensko–Liechtensteinskega združenja je izjemnega pomena za nadgradnjo sodelovanja med obema državama«

mag. Franc Mikša donedavni veleposlanik v Švici in Lihtenštajnu

Fundacija Slovensko – Lihtenštajnskega združenja je torej poslovna nadgradnja več let uspešno delujočega Združenja Slovensko-Lihtenštajnskega prijateljstva. Fundacija je namenjena realizaciji ciljnih poslovnih, mednarodnih in kulturnih aktivnosti podjetij in organizacij iz Slovenije, Lihtenštajna, Švice ter ostalih držav alpske regije pri investicijski, kulturni izmenjavi in ohranjanju ter izboljševanju bilateralnih odnosov.

»Državi že sedaj dobro sodelujeta, je pa na obeh straneh, tako v Lihtenštajnu kot Sloveniji, še veliko priložnosti. Lihtenštajn ponuja veliko priložnosti v bančništvu, informatiki in visoki tehnologiji, Slovenija na drugi strani pa je med drugim zanimiva predvsem za investitorje.«

V ta namen oblikujemo projektni tim sodelavcev, ki bodo v okviru Fundacije sposobni in zmožni kvalitetno izvajati strokovne in poslovne zadolžitve, da bo naša nova in skupna organizacijska oblika služila v dobrobit vseh udeležencev.

Dolgoročno nas bo projekt POSLOVNI ALPSKI MOST s svojimi koraki postopoma pripeljal do investicijskega projekta za izvedbo predstavništva, to je “LIHTENŠTAJNSKE HIŠE V SLOVENIJI”.

Viteška veja v okviru našega združenja še naprej deluje za ohranjanje kulturno zgodovinske dediščine našega naroda. Člani viteške bratovščine se bodo v tem letu formirali znotraj svojega samostojnega in suverenega “Viteškega reda Sv. Jurija iz Koroške, Velika balija in Prirat Slovenija”. Že to pomlad, kmalu pa prazniku Sv. Jurija, bomo namreč napotili na slovesno umestitev prve letošnje člane za pristop v Bratovščino reda. 

S kvalitetnimi člani želimo pridobiti tudi kvalitetne sodelavce.

V letu 2020 lahko vsi skupaj napredujemo stopničko ali dve višje v kvaliteti našega poslanstva.  V okviru “Strokovnega sveta Fundacije” želimo združevati primerne člane in poslovne subjekte, ki delujejo v Sloveniji in širše v vseh 5 alpskih regijah, zlasti v Kneževini Lihtenštajn in Švici. Gradimo namreč mrežo fizičnih in poslovnih subjektov, ki bi jim to območje delovanja pomenilo dodaten razvojni in poslovni izziv za uspeh v Alpski makro-regiji.

Zavedamo se, da bomo v združenju vse tekoče projekte in smele cilje za prihodnost, uresničili predvsem z našimi kvalitetnimi in zavzetimi partnerji in člani. To pa z drugimi besedami pomeni, da moramo znati upoštevati želje in interese svojih članov ter investicijsko – poslovno učinkovitost organizacije, ki ji pripadamo.

Veseli smo, če se počutite nagovorjene, da nam lahko na naši poti sledite in pomagate, zato se nam pogumno pridružite: VPIS V NAŠE ZDRUŽENJE

Prijazno vas vabimo na našo uspešno skupno pot. Dobrodošli!

FOTO: ARHIV ZDRUŽENJA SLO – FL

X