fbpx
Meni Zapri

Novoizvoljeni upravni odbor združenja in predbožično srečanje

V torek, 18. decembra 2018 je v družbi članov združenja, prijateljev in njihovih družinskih partnerjev, potekalo naše že večletno tradicionalno predbožično druženje, katerega smo tokrat združili z izrednim občnim zborom v vinski knjižnici hotela Union. 

»Vse naše ladje morajo pluti v isto smer!«

Na omenjen dan, z začetkom ob 16.00 uri se je tako zbral aktivni del članov Združenja SLO FL in Viteškega reda Sv. Jurija, kateri smo potrjevali spremembe in novitete, ki nas čakajo v letih pred nami. Člani združenja smo se odločili za enovito organizacijo, ki se ne more deliti in navzven nastopa medsebojno trdno povezana in enotno. Interesne skupine združenja, ki so sestavni del Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva pa lahko nastopajo, kot interesne sekcije združenja ali tudi kot pravne osebe, pač specifično vzeto glede na njihove programske vsebine, poslanstvo in cilje.

Ob enem so imenovali nove člane upravnega odbora, ki bodo naslednja štiri leta skrbeli, da se zastavljeni cilji in projekti vršijo v skladu z statutarnim okvirom delovanja in programom združenja. Mesto predsednika upravnega odbora je zasedel ponovno izvoljeni g. Silvester Likar, podpredsednik združenja je postal g. Reto W. Brunhart, mesto predsednika strokovnega sveta pripada g. Matjažu Kurentu, tajništvo bo prevzela ga. Adrijana Kolar, mesto blagajnika pa pripada g. Marku Grguriču

Vsem novoizvoljenim članom prisrčno in bratsko čestitamo ter jim želimo obilico zagona in vztrajnosti na novem poslanstvu ter produktivnih bilateralnih projektov.

Člani so na skupnem zboru potrdili že šest (6) temeljnih interesnih skupin Združenja SLO FL, kjer lahko delujejo in »s skupnimi močmi« razvijajo svoje poslanstvo v domovini in regiji:

Skupina Viribus Unitis (zgodovinske in domoljubne študije, zveza monarhistov);

Raziskovalno analitična skupina (poslovni inštitut);

Startup skupina (poslovne in kulturne razvojne priložnosti);

Poslovno gospodarska skupina;

Skupina za mednarodne odnose (bilateralno sodelovanje);

Viteška bratovščina Sv. Jurija iz Karantanije (viteški red).

Ob 18.00 uri smo z druženjem nadaljevali v Zelenem salonu hotela Union. Izredno smo počaščeni, da se je na predbožično večerjo odzval in nas s svojo prisotnostjo razveselil švicarski veleposlanik v Sloveniji, nj.eksc. gospod Denis Knobel. 

Prav tako smo veseli, da se je obisku odzval poslovnež, spoštovani gospod dr. Miha Ažman, ki svoje poslanstvo izvršuje tudi v naši bilateralni skupini za mednarodne odnose. Med gosti so bili prisotni še naši člani in prijatelji, med njimi bivši veleposlanik v Švici in Lihtenštajnu gospod mag. Franc Mikša s soprogo Amalijo, novoizvoljeni podpredsednik gospod Reto W. Brunhart s soprogo Marlene, nam izredno draga poslovna partnerja ga. Irena Linasi Rogač ter Aljoša Iskra iz podjetja Tim Valores, naši vitezi gospod mag. Uroš Kovšca, gospod Andrej Žabjek, gospod Jurij Gašparič, novoizvoljeni predsednik strokovnega sveta in vitez gospod Matjaž Kurent, tretjeredniki Lorena Tirc, Kristjan Brozovič, Franc Brunšek, Peter Gominšek, Adrijana Kolar, Gianluca Balin z izbranko Jasno, kateremu se še ob enem zahvaljujemo za izvrstno torto in pecivo, prisrčno zahvala članom združenja Davorju Rendiču, Marku Grguriču, Sašu Jelnikarju, direktorju Slovenske znanstvene fundacije in novemu članu dr. Edvardu Kobalu, ter baritonistu Zdravku Pergerju, s svojo skupino glasbenikov (v sestavi: Cveto Kobal; vokal, flavta in Uroš Usenik; kitara), ki so nam pričarali veselo in doživeto praznično vzdušje. 

Zahvaljujemo se tudi vitezu Matjažu Založniku za prijetna božična darilca, katera so prejeli naši cenjeni gostje. Ob izbrani kulinariki hotela Union, izjemnih govorov in iskrenih želja predsednika združenja g. Silvestra Likarja, smo z rujno kapljico nazdravili uspešno prehojeni poti v letu 2018, ter se veselili novih izzivov v letu pred nami.

Veselimo so novih članov, projektov in izzivov, ki nas že čakajo v milostnem letu 2019. Skupaj bomo zmogli našo malo floto voditi v isto smer, ob ugodnem, a zahtevnem vetru, in tudi občasno na nekoliko bolj razburkanem morju. Torej: Audaces fortuna iuvat.  – Sreča je na strani hrabrih.” (Vergil, Enej 10,284)

Vsem našim podpornikom, poslovnim partnerjem, članom, prijateljem in njihovim družinam želimo zadovoljstva in uspehov, obilico zdravja in iskrenega veselja skozi novo leto 2019! Srečno!

Vienna Philharmonic Radetzky March Daniel Barenboim

The amazing performance of Strauss' Radetzky March with the Vienna Philharmonic and the great conductor Daniel Barenboim.

Objavil/a Music & Ballet dne Nedelja, 30. december 2018

X