fbpx
Meni Zapri

Srečanje članov Poslovnega kluba v Kneževini Lihtenštajn

STAATSFEIERTAG 2022 – OBISK PRAZNIČNEGA LIHTENŠTAJNA

Ob osrednjem državnem prazniku Kneževine Lihtenštajn smo tudi letos, v okviru našega Alpskega poslovnega foruma, že tradicionalno obiskali praznični Vaduz.

Letos je naš Poslovni kluba Slovenija – Lihtenštajn, povabi v svoje vrste poslovno angažirane člane, da smo skupaj spoznavali posebnosti te lepe alpske kneževine in obenem poiskali tiste skupne, poslovne in kulturne točke, ki nas hkrati povezujejo in navdihujejo za nadaljnje skupne projekte.

Cilj pa je seveda pospešiti prijave za realizacijo podružnice poslovnega kluba v Kneževini.

Več o Alpskem poslovnem forumu: TUKAJ!

 

V našem programu na sam praznični dan kneževine (v ponedeljek, 15. avgusta 2022), je bil

  • dopoldanski obisk in udeležba na slovesni sveti maši v katedrali sv. Florijana v Vaduzu (ob 9.00 uri);
  • obisk uradne državne slovesnosti, ki se je začela ob 11.30 bo na grajskem območju blizu gradu Vaduz, in sta jo z govorom odprla dedni princ Alois von und zu Liechtenstein in predsednik državnega parlamenta Albert Frick;
  • ob 14.00 uri dalje je potekala v Vaduzu ljudska zabava, kjer nas je vrsta stojnic in odrov vabilo, da se zadržimo in uživamo. Umetniki iz regije so ponujali najboljšo zabavo za družine, obiskovalce in ljubitelje glasbe kar na petih odrih. Več kot 50 upravljavcev stojnic je skrbelo, da nihče ni bil lačen ali žejen. 
  • Hkrati so bili odprti tudi vsi muzeji in galerije. Tradicionalni ognjemet, ki ob 22.05 uri običajno razsvetli nebo nad Vaduzom pa je bil letos žal zaradi požarne ogroženosti odpovedan.

Praznično obisk Lihtenštajna je lepa priložnosti za sproščeno večerno zabavo, ki smo jo okušali v prijetni družbi, tudi ko smo se v Malbunu srečali s Slovenci živečimi v Lihtenštajnu in pred tem na trgih in ulicah Vaduza.

Poleg veselega druženja na osrednjem državnem dogajanju, smo nato opravili tudi vrsto poslovnih srečanj, kot je sestanek s predstavniki CIPRE INTERNATIONAL in našimi poslovnimi partnerji v Kneževini Lihtenštajn, vse z namenim, da okrepimo našo poslovno prisotnost in kulturno aktivnost v regiji.

Med drugim smo veliko pozornosti letos namenili tudi naši pooblaščeni odvetniški družbi in ciljni banki v Kneževini Lihtenštajn, s ciljem, da imajo naši poslovni partnerji in člani čim bolj kvaliteten poslovni servis in storitve za učinkovito poslanstvo, ki je pred nami.

V dneh po letošnjem osrednjem državnem prazniku Kneževine Lihtenštajn bomo skupaj z našimi člani, v okviru svojega poslovnega kluba, tudi že veliko lažje uresničevali vse zastavljene cilje! Veselimo se tudi vaše udeležbe in ambicije, da se v regiji, kar najbolje uveljavimo. In to povsod tam, kjer že vidimo svoje mesto in priložnost, tudi v okviru naše podružnice v Kneževini Lihtenštajn.

Za obiskovalce in naše goste v Kneževini Lihtenštajn smo pripravili tudi lep in doživet spremljevalni program, kot je obisk turističnega središča Malbun s sokolarsko (lovsko) tradicijo, ogled čudovite švicarske krajine in arhitekture.

Veselimo se že našega nadaljnjega skupnega dela za svoj osebni in skupni poslovni uspeh, tudi v okviru našega in vašega novega Poslovnega kluba Lihtenštajn – Slovenija.

Prijazno vabljeni: info@slo-fl.eu

X