fbpx
Meni Zapri

Karantanski panter je večen, ker odslikavo slavo Velike Karantanije!

Za vse domoljube, ki v svojem srcu nosijo svojo domovino in narod, to ljubezen pa tudi izkazujejo navzven, smo oblikovali domoljubni “Red Črnega Panterja”. Redovno priznanje lahko podeljujemo svojim najbolj zaslužnim članom in partnerjem, ki prisegajo na bogato kulturno izročilo slovenskega naroda. (Prim. 3.c člen REGULE REDA)

Za ta namen Viteški red Sv. Jurija iz Koroške, Velika balija in priorat Slovenija, spodbuja svoje domoljubne člane, da se za širše cilje javnega dobrega organizirajo v okviru ALIANSE ZA SLOVENIJO, katere prepoznavni in udarni del je ravno “Red Črnega Panterja”, ki že prepoznava našo kulturno in idejno odličnost in črpa svojo moč in ponos iz izvorno skupne Karantanske pra-domovine in dediščine.

IZVORNA REGULA REDA – “KRATKA PRAVILA” ZA VSE ČLANE DOMOLJUBNE SPLETNE TRGOVINE, KI SE PRIDRUŽUJEJO REDU ČRNEGA PANTERJA

Domoljubna skupina “RED ČRNEGA PANTERJA” (član te skupine) ima zavezo:

(1.a člen)

– širiti vedno in povsod slovensko domoljubno zavest, ljubezen do domovine, kulturno – zgodovinsko in idejno izročilo Velike Karantanije v domovini in svetu!

(1.b člen)

Slovenija je dedinja Velike Karantanije!

POGOJI ZA VSTOP V RED ČRNEGA PANTERJA:

(2.a člen)

– član mora imeti v svoji posesti karantansko značko panterja (obvezno) in majico (t-shirt ali polo majico), kapo, pulover ali zastavo Velike Karantanije!

Domoljubna spletna trgovina člana obvesti o sprejemu v Red črnega panterja po e-pošti, na osnovi dokazila iz 2.a člena in nato že lahko član koristi ugodnosti iz 3. a in 3.b členov

UGODNOSTI ČLANSTVA:

(3.a člen)

– Pri vseh nakupih v Domoljubni spletni trgovini (na vse redne izdelke) ima član reda zagotovljen – 20 % popust!

IZDELKI S PODOBO KARANTANSKEGA PANTERJA

V naši Domoljubni spletni trgovini je na voljo že vrsta izdelkov s podobo Karantanskega panterja, preko katerih naši kupci in člani promovirajo promovirajo panterja in izkazujejo svoj domoljubni ponos in veličastno kulturno zgodovinsko dediščino Velike Karantanije, kateri pripadajo:

 • Puloverji
 • Kratke majice
 • Dolge majice
 • Obrazne maske
 • Značke
 • Obeski
 • Nalepke
 • Zastava velika
 • Zastava mala na palčki
 • Kape polo
 • Kape zimske
 • Šali

Domoljubi kupujemo in spremljamo: Domoljubna spletna trgovina

(3.b člen)

– Član reda ima možnost ugodne udeležbe na srečanjih, shodih, izletih in prireditvah REDA ČRNEGA PANTERJA!

(3.c člen)

Viteški red Sv. Jurija iz Koroške, Velika balija in priorat Slovenija, članom Reda Črnega Panterja lahko, kot svojim zaslužnim članom in partnerjem, podeli tudi redovno odličje “Reda Črnega Panterja” v različnih stopnjah.

Vloga Reda Črnega Panterja v okviru Karantanskega Viteškega reda je, da pospešujejo v domovini in svetu domoljubno zavet in bogato kulturno – zgodovinsko izročilo Velike Karantanije!

Viteški red Sv. Jurija iz Koroške (imenovan tudi Karantanski viteški red) gradi svojo ponosno zgodovinsko poslanstvo kot dedič Karantanije, saj je njegov so-zavetni Sv. Domicijan, ki je bil Karantanski vojvoda in svetnik (živel je okoli leta 800). Tudi pozneje ustanovljena Velika Karantanija (znotraj Sveto-Rimskega cesarstva) pa je opravljala ključno vlogo za zaščito (obrambo pa tudi sodelovanje) proti Bizantinskemu cesarstvu.

Pridružite se članstvu in gibanju Svete Zaveze – Alianse Sv. Jurija:

V kolikor želite postati naš član ali nas pri naših prizadevanjih na različne načine podpirati; pišite na naš e-naslov: info@viteski-red.si

Viribus Unitis!

X